Weboldal tervezés

Egyedi weboldal készítése összetett folyamat. Vannak bizonyos feladatok, melyeket el kell végezni, mielőtt nekiállnánk a kódok megírásának. Nézzük, melyek azok a lépések, melyeket mindenképpen el kell végezzünk, ha egyedi, vállalkozásunk igényeihez igazodó weboldalt szeretnénk.

Határozzuk meg a célt!

Ez a legfontosabb lépés! Ha nem tudjuk, mi a célunk a weboldallal, biztosan nem fogja azt az eredményt hozni, amit tőle elvárunk! Milyen céljai lehetnek weboldalunknak? Használhatjuk marketingre, értékesítésre, új vevők szerzésére, kapcsolattartásra, terméktámogatásra és még számos más célt határozhatunk meg. Használhatunk egy honlapot egyetlen célra, de akár egyszerre több cél elérésére is.

Ismerjük meg a célközönséged!

Ha meg van a cél, ismerjük meg a célközönségünket. A weboldal a leendő látogatóinknak készül, így elengedhetetlen, hogy tisztába legyünk azzal kik ők, mik az igényeik. Fiatalok? Idősödő korosztály? Helyi lakosok? Vagy az ország bármely pontján megtalálhatóak? Ezen információk ismeretében tudni fogjuk, hogy bátran tegeződhetünk az oldalon, vagy inkább használjunk magázódó formát, elég lesz a lokális keresőoptimalizálás, vagy kell a globális szintű. A fenti példákon kívül számos adat van még, mely segít profi, bevételnövelő honlapot létrehozni.

Elemezzük a konkurenciát!

A versenytársak megismerése számos területen segíthet Téged vállalkozásod fejlődésében. Weboldalad sikerében is szerepet játszik. Egyik fontos érv, amiért kell a konkurenciaelemzés, hogy még véletlenül se követhessük el azt a hibát, hogy hasonló honlapot készítsünk. De segíthet abban, hogy mi érdekli a célközönségedet, milyen tartalmakat érdemes feltüntetni a weboldalon. És példát adhat arra is, milyen ne legyen a weboldalunk. Bizony, előfordul, hogy nagyon rossz példákat is megismerhetünk így. És ami az egyik legfontosabb, megtudhatjuk, mivel tűnhetünk ki Mi versenytársaink közül!

Hasznos volt számodra ez a bejegyzés? Oszd meg másokkal!

Legújabb munkáim